Κοινωνικό μέρισμα 2018

Μετ’ εμποδίων άνοιξε από χθές η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018, αφού η σελίδα του υπουργείου ήταν για ώρες εκτός λειτουργίας. Με υπομονή, λοιπόν, πρέπει να οπλιστούν οι πολίτες κατά την υποβολή των αιτήσεών τους και ας ελπίσουμε οτι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν νέα προβλήματα, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας όλων μας.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου. 
Δεν έλειψε, βέβαια, το “κούρεμα” και στο επίδομα του κοινωνικού μερίσματος σε σχέση με πέρυσι. Τα ποσά που θα μοιραστούν τα νοικοκυριά φέτος, θα κυμαίνονται από 200 € έως 1200 € σε σχέση με πέρυσι που ήταν από 250€ έως 1350 €.

Συνοπτικά, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες κατά την είσοδό τους στην πλατφόρμα του υπουργείου με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet και μετά την διασταύρωση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ τους αποτελείται από έξι βήματα:

Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα

Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας

Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας

Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους

Βήμα 5: Δείτε, αν πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας

Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους.
Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Μοιράσου το άρθρο :
Share on facebook
Share on linkedin